De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
Jouw bestelling
Producten 0
  tooltip
  Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt berekend op de betalingspagina.
  Totaal
  € 0,00
  Nu betalen
  Terug naar Nieuws

  Als je een website of webwinkel wilt, dan heb je een domeinnaam nodig. Wat is een domeinnaam nu precies? Een domeinnaam is eigenlijk een tekstreeks die aan een IP-adres is gekoppeld. Het wordt gebruikt om vanuit een webbrowser toegang tot een website te krijgen. Klinkt dit ingewikkeld? De makkelijke uitleg is: een domeinnaam is de tekst die een gebruiker in een browservenster typt om naar een bepaalde website of webwinkel te gaan. Site.nl is onze domeinnaam. Eigenlijk is een website te bezoeken via een IP-adres, dat bestaat uit een reeks cijfers en punten, zoals (125.21.284.0). Dit wordt natuurlijk niet onthouden. Daarom wordt er een domeinnaam aan gekoppeld.

  Waarom moet je een domeinnaam registreren?

  Een domeinnaam moet geregistreerd worden om zeker te zijn dat het van jou is, zodat niemand anders er gebruik van kan maken. Er zijn meer dan 300 miljoen geregistreerde domeinnamen wereldwijd. Doordat deze domeinnamen al zijn geregistreerd, kun jij ze niet meer gebruiken. Wel kun je de domeinnaam eventueel met een andere extensie (.nl, .com, .net of bijvoorbeeld .shop) registreren als deze nog wel vrij is. Dit is direct een aandachtspunt. Als jij een succesvolle domeinnaam hebt, dan is het risico groot dat deze domeinnaam met andere extensies wordt weggekaapt door domeinhandelaren als je deze niet zelf hebt geregistreerd. Het is daarom altijd goed om de beste extensies zelf zo snel mogelijk te registreren, zodat ook die van jou zijn.

  Wat is een domeinnaam en wat is een website?

  De domeinnaam wordt nog wel eens verward met de website zelf. Wat is nu het verschil? We kunnen dit op een heel makkelijke manier uitleggen. De domeinnaam is als je huisadres. Jouw huisadres is een locatie, een plek, en op die plek is jouw huis te vinden. De website kun je vervolgens het best zien als jouw huis, dus hetgeen dat op die specifieke plek staat. Een domeinnaam is dus de locatie waarop de website te vinden is.

  Een domeinnaam is te vergelijken met het adres van je woning. De website is als de woning zelf.

  Wat gebeurt er met domeinnamen die worden geannuleerd?

  Domeinnamen kunnen worden geannuleerd, wat betekent dat de eerdere eigenaar van de domeinnaam heeft besloten de domeinnaam niet meer te willen. In dit geval gaan ontstaat er een zogenaamde quarantaineperiode, waarin de domeinnaam door niemand kan worden gekocht. Na deze periode kan de domeinnaam weer geregistreerd worden. Op deze manier zijn er soms domeinnamen te koop die heel bekend zijn en die al naam hebben opgebouwd, dus al een bepaalde waarde hebben. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe domeinnamen bij die je kunt registreren, doordat er nieuwe extensies bij komen. Hierbij kun je denken aan .blog, .help, .amsterdam, en .brussels. Natuurlijk kun je jouw favoriete domeinnamen eenvoudig en snel registreren via Site.nl!

  Dit artikel is onderdeel van de collectie
  #SiteNieuws

  Andere artikelen van ons