De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Websitebouwer vragen

Websitebouwer vragen

Site overzetten in websitebouwer

Websitebouwer vragen
User Name
28-05-2024 16:42
Site overzetten in websitebouwer

Ik ben een site aan het maken met websitebouwer. Deze staat nu onder een voorlopige naam. Ik wil deze site dadelijk overzetten naar de juiste naam en maken in websitebouwer. Hoe doe ik dat. mvg Peet Bakx

Site.nl
29-05-2024 13:05

Goedemiddag,

Stuur hier alsjeblieft een mailtje voor naar support@site.nl. We kunnen dan kijken of we de website gemaakt met de websitebouwer, kunnen overzetten van de ene domeinnaam naar de andere.

In het vervolg kun je beter de 'werkelijke' domeinnaam gebruiken. Bijvoorbeeld door de werkelijke domeinnaam toe te voegen als externe domeinnaam in je dashboard. Je kunt dan de websitebouwer aanzetten voor die externe domeinnaam en de website bouwen. Wanneer je zover bent, zet je de werkelijke domeinnaam over naar ons. De websitebouwer wordt dan automatisch gelinkt aan de domeinnaam.

Als je hier meer over wilt weten, dan hoor ik dat graag van je.

User Name
30-05-2024 13:00

Ok Alleen ik begrijp niet hoe ik de echte naam van de site moet toevoegen als externe domeinnaam.. Waar en hoe doe ik dat. Ik heb een demo-bakx.nl site met sitebuilder.

User Name
30-05-2024 13:04
Ik heb al wat gevonden. Ik ga ermee aan de slag.
User Name
30-05-2024 13:11
Als ik deze nieuwe externe site, die onder demo-bakx.nl staat. Hoe krijg ik en mijn klant die dan te zien van te voren voordat hij echt online gaat staan onder kidor.nl (=de nieuwe naam)
Site.nl
30-05-2024 13:13

Alleen ik begrijp niet hoe ik de echte naam van de site moet toevoegen als externe domeinnaam.. Waar en hoe doe ik dat. Ik heb een demo-bakx.nl site met sitebuilder.

Zie https://site.nl/helpdesk/artikel/externe-domeinnamen-toevoegen-aan-je-sitenl-dashboard-71

 1. Externe domeinnaam toevoegen
 2. DNS/nameservers van de domeinnaam niet naar ons omzetten
 3. Websitebouwer aanzetten
 4. Website bouwen
 5. Wanneer je klaar bent met de website dan kun je de domeinnaam extern houden en de nameservers/DNS naar ons zetten, of je verhuist de domeinnaam naar ons. Indien je de domeinnaam verhuist dan wordt automatisch de juiste DNS ingesteld zodat de website die je hebt gebouwd met de websitebouwer te zien is wanneer je de domeinnaam bezoekt.

Dit wordt dus wel lastig voor de website die je al hebt gebouwd, maar in het vervolg kun je dit op deze manier doen voor nieuwe websites.

Site.nl
30-05-2024 13:15

Als ik deze nieuwe externe site, die onder demo-bakx.nl staat. Hoe krijg ik en mijn klant die dan te zien van te voren voordat hij echt online gaat staan onder kidor.nl (=de nieuwe naam)

Hiervoor moet je dus wel even mailen naar support@site.nl. Dit kan je zelf niet regelen helaas. Dit moeten wij even proberen te doen.

User Name
30-05-2024 16:30

Nou, ik snap er nog niet veel van. Misschien dat ik het nu helemaal maar eens uitleg. Ik heb bij jullie verschillende site lopen. Prima Ik maak site voor derden. Prima Nu heb ik een klant die wilt zijn oude site opnieuw laten maken. Ik heb goede ervaringen met jullie dus dacht ik zo, dat doe ik dus bij jullie. Ik heb mijn klant een ontwerp laten zien op mijn demo-bakx.nl site Deze vinden ze goed zo. Nu wil ik de site dus verder gaan afmaken en vullen met teksten en fotos. Wat moet ik nu doen om dit goed te laten verlopen, zodat ik dadelijk niet alles handmatig weer moet overzetten. De site van de klant staat nu nog bij een ander Hoe ga ik nu te werk.

 1. Ik kan de site gewoon overzetten en verhuizen en dan alles gaan maken. Dit is niet de bedoeling daar ik niet alles in een keer kan maken en overzetten. Ik kan niet meer de oude site zien, van waaruit ik zaken moet kopieren Dit werkt volgens mij niet.
 2. Jullie hebben een extern site mogelijkheid. Prima Maar als ik die site dan ga maken en tussentijds de site wil zien, dan kan dat niet volgens jullie. Hoe moet ik het dan aan mijn klant laten zien wat ik aan het doen ben en dat ze de externe site kunnen zien.

Ik hoop dat jullie mijn probleem zien en begrijpen en een oplossing hebben.

Ik moet een bestaande oude site omzetten naar een nieuwe site op jullie sitebuilder. Hoe kan ik dat het beste doen dus.

mvg Peet Bakx

Site.nl
30-05-2024 17:34

Je wilt een website gemaakt met de websitebouwer bekijken zonder de domeinnaam ernaar te verwijzen. Dit om je klanten de website te laten zien, zodat ze hun feedback kunnen geven.

Hier is wel een oplossing voor.

Je kan bij 'Instellingen' in de websitebouwer een extra domein toevoegen. Bijvoorbeeld: demo-klant123.demo-bakx.nl

Daarna verwijs je demo-klant123.demo-bakx.nl middels een CNAME DNS record naar je websitebouwer. Een uurtje wachten en je kan dan via demo-klant123.demo-bakx.nl de website bekijken, zonder de 'echte' domeinnaam ernaar te verwijzen.

Klik in de websitebouwer eerst op 'Menu', daarna op 'Instellingen', daarna op 'Domeinnaam'. Druk daarna op het + icoontje.

User Name
30-05-2024 17:38

Nou ik snap er nog niks van. Ik heb nu net een externe site gemaakt op demo-bakx.nl Ik kan dan een pakket kopen. Dat wil ik ook doen. Maar nu kom je weer met een ander verhaal. Wat moet ik nu doen.

User Name
30-05-2024 17:42

Hoe kan ik de externe site, die ik nu gemaakt heb, vooraf zien. Alleen maar via de knop voorbeeld? Hoe kan ik het anderen laten zien.

User Name
30-05-2024 17:51

Nou ik heb het een en ander gelezen, maar dit wordt hem niet. Veel te moeilijk. Ik verzin wel wat anders.

Site.nl
30-05-2024 17:55

Zie mijn vorige reactie voor de stappen om een extra domein te koppelen aan de websitebouwer, puur om deze te kunnen laten zien aan anderen, wanneer het hoofddomein nog niet gekoppeld is aan de websitebouwer.

Als je een mailtje stuurt, kunnen we je ook wel een filmpje sturen met uitleg en stap voor stap handleiding, dan kan je iedere keer dat filmpje volgen. Lijkt dat je iets?

User Name
30-05-2024 18:04

Ja laat maar zien. Maar mijn probleem is niet opgelost. Hoe kan ik een bestaande site overzetten naar jullie sitebuilder. Ik ga die site helemaal opnieuw maken. Hij moet dus tussen door bekeken kunnen worden. En als hij dan voor 50% af is moet hij overgezet worden op de bestaande naam. Ik moet dan niet in de problemen komen van dat dat dan niet kan en ik helemaal van voor af aan moet beginnen. Wel mooi dat jullie bereid zijn om een oplossing aan te dragen. mvg Peet bakx

Site.nl
30-05-2024 18:13

Bij deze nogmaals de stappen, ik heb ze hierboven ook al geschreven, maar bij deze nogmaals op een rijtje:

 1. Externe Domeinnaam Toevoegen: Voeg de 'echte' domeinnaam toe als een externe domeinnaam via het dashboard van Site.nl.
 2. DNS/Nameservers Instellen: Stel de DNS of nameservers van de externe domeinnaam zo in dat deze nog niet direct naar Site.nl verwijzen, zodat de oude site nog bereikbaar blijft tijdens de ontwikkeling.
 3. Websitebouwer Activeren: Zet de websitebouwer aan voor de externe domeinnaam en begin met het bouwen van de website.
 4. Bouwen en Testen: Ontwikkel de site volledig en laat deze beoordelen door de klant via een subdomein zoals bijvoorbeeld demo-klant123.demo-bakx.nl, dat je koppelt via een CNAME DNS record naar de websitebouwer.
 5. Overzetten naar de Hoofddomeinnaam: Zodra de site klaar is en goedgekeurd door de klant, kun je de nameservers/DNS aanpassen naar die van Site.nl, of de domeinnaam verhuizen naar Site.nl. Hierdoor wordt de nieuwe site zichtbaar onder de hoofddomeinnaam.

Meer uitleg over stap 4: testen van de website

Subdomein Aanmaken

 1. Maak een Subdomein voor Testdoeleinden: Ga in de websitebouwer naar 'Instellingen', en voeg een nieuw subdomein toe specifiek voor testen, zoals demo-klant123.demo-bakx.nl.
 2. Koppel het Subdomein: Koppel dit subdomein met een CNAME DNS record aan je websitebouwer. Dit maakt het mogelijk dat het subdomein direct verwijst naar de locatie waar je de nieuwe website bouwt.

Testen en Feedback Verzamelen

 1. Wachten: Het kan tot een uur duren voordat de DNS wijzigingen volledig zijn doorgevoerd. Na deze periode zal het subdomein toegankelijk zijn.
 2. Toegang tot de Testwebsite: Door naar demo-klant123.demo-bakx.nl te gaan, kunnen jij en je klanten de voortgang van de website bekijken zonder dat de live site wordt beïnvloed.
 3. Verzamel Feedback: Laat klanten en andere belanghebbenden de testwebsite bezoeken en verzamel hun feedback. Gebruik deze input om verbeteringen door te voeren.