De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Informatie over het aanmaken van doorverwijzingen

Je gehele domeinnaam, of een deel daarvan, doorverwijzen naar een andere website? Bij Site.nl kun je dat heel makkelijk instellen. Hier vind je meer informatie over het aanmaken van doorverwijzingen.

Doorverwijzing aanmaken

Een doorverwijzing aanmaken doe je op de beheerpagina van je domeinnaam. Klik in het menu op "Doorverwijzingen". Bij domeinnaam vul je je domeinnaam of een subdomein ervan in. Type kies je 301, 302 of iframe. Informatie hierover vind je hieronder. Bij doeladres vul je de website waar bezoekers naar toe verwezen moeten worden.

Domeinnaam of subdomein

Als je je domeinnaam in zijn geheel wilt doorverwijzen naar een andere website, maak dan twee doorverwijzingen aan. Stel jouw domeinnaam is "domain.com". Maak dan één doorverwijzing aan voor "domain.com" en één voor "www.domain.com".

Als je alleen een subdomein van je domeinnaam wilt doorverwijzen naar een andere website, bijvoorbeeld "dashboard.domain.com", dan vul je bij domeinnaam "dashboard.domain.com" in. Je kunt er dan ook voor kiezen om ook een doorverwijzing aan te maken voor "www.dashboard.domain.com". Je mag zelf bepalen welke doorverwijzingen je allemaal nodig hebt en op deze manier zelf aanmaken.

Type doorverwijzing

Je kunt kiezen voor een 301, 302 of iframe doorverwijzing. Hieronder een opsomming:

  • 301: Een dergelijke doorverwijzing wordt gezien als een permanente doorverwijzing.
  • 302: Deze doorverwijzingen worden gezien als een tijdelijke doorverwijzing.
  • iframe: De bezoeker van je website ziet een iframe met daarin het doeladres van de doorverwijzing. Jouw domeinnaam blijft dus onveranderd. Deze iframes werken niet altijd goed vanwege de SSL beveiliging van het doeladres en raden wij daarom af.

Doeladres doorverwijzing

Het doeladres is het adres van de website waar de bezoekers naartoe geleid moeten worden. Deze moet altijd beginnen met "http://" of "https://".

Na het aanmaken: Even geduld

Na het aanmaken van een doorverwijzing moet je even geduld hebben. Het kan tot 24 uur duren voordat je doorverwijzing gaat werken. Dat komt omdat de DNS wijziging van je domeinnaam tijd nodig heeft om overal op het internet verwerkt te worden.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd