De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Webmail: wat is het en hoe kun je inloggen?

Gebruik je webmail? Weet je wat het is en hoe je inlogt? Zo niet, maak je geen zorgen! In dit artikel leg ik alles uit wat je moet weten over webmail. Ik geef ook instructies over hoe je in kunt loggen op je account, wat je gebruikersnaam is en hoe je je wachtwoord kunt veranderen. Dus, of je nu een beginner of een expert bent, lees verder voor alle informatie die je nodig hebt!

Webmail is veilig: Als je computer of laptop gehackt wordt of met een virus besmet, kan de aanvaller niet bij je e-mail gegevens.

Wat is webmail?

Webmail is een e-mailprogramma die in je webbrowser draait waarmee je je e-mail kunt bekijken vanaf elke computer met een internetverbinding. Je kunt webmail ook gebruiken om je e-mail te bekijken vanaf een mobiel toestel zoals een smartphone of tablet.

Webmail inloggen met je e-mailadressen

Om in te loggen in de webmail ga je naar https://mail.site.eu. Hier draait de web based e-mail van Site.nl.

In het inlogscherm vul je het e-mailadres in waarin je probeert in te loggen en het wachtwoord dat je hebt ingesteld voor dat e-mailadres. Na het inloggen zie je gelijk je e-mailbox.

Om in te loggen in de web based e-mail ga je naar de webmail login pagina en voer je je e-mailadres en wachtwoord in. Je gebruikersnaam is dus je volledige e-mailadres. Zodra je ingelogd bent, kun je je e-mail bekijken en je accountinstellingen beheren.

Webmail wachtwoord vergeten?

Ben jij het wachtwoord van je e-mailadres vergeten? Maak je geen zorgen. Ga in je dashboard op Site.nl naar de beheerpagina van je domeinnaam en wijzig je wachtwoord. Je kunt in je dashboard namelijk heel gemakkelijk een nieuw wachtwoord instellen voor je e-mailadres. Vergeet niet dat je gebruikersnaam om in te loggen in de webmail hetzelfde is als het e-mailadres.

Webmail wachtwoord wijzigen

Je kunt binnen je dashboard op Site.nl het wachtwoord van je e-mailadres heel gemakkelijk wijzigen. Ga naar de beheerpagina van je domeinnaam en wijzig het wachtwoord. Een paar keer klikken en je bent klaar!

img
Alles dat je nodig hebt om gebruik te maken van webmail is een webbrowser.

De voordelen van webmail

Er zijn veel voordelen voor het gebruik van web based e-mail boven e-mail programma's die je moet downloaden.

Altijd verbonden en overal bij je e-mailadres kunnen

Webmail is een handige manier om e-mail te versturen en te ontvangen, zonder dat je een e-mailprogramma hoeft te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een web-browser, zoals Chrome, Edge, Safari of Firefox. Webmail werkt door middel van een web-based interface, waarmee je toegang krijgt tot je e-mailaccount via internet.

Handiger dan traditionele desktop e-mailprogramma's

Web based e-mail is handiger dan traditionele desktop e-mail programma's omdat je overal met een internet verbinding toegang hebt tot je e-mailadres. Webmail is ook veilig en privé, en het biedt meer mogelijkheden dan de meeste andere e-mail programma's.

Webmail is veilig en privé

Het is ook veiliger dan e-mail programma's die je downloaden, omdat de gegevens op een externe server worden opgeslagen en niet op de harde schijf van je computer. Als je computer of laptop gehackt wordt of met een virus besmet, kan de aanvaller niet bij je e-mail gegevens.

Hoe verhoudt webmail zich tot andere e-mailprogramma's?

Webmail heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditioneel e-mailprogramma, zoals Microsoft Outlook, Apple Mail of Thunderbird. Ten eerste is het veel eenvoudiger om in te stellen, aangezien je geen software hoeft te downloaden of te installeren. Daarnaast heb je altijd toegang tot je e-mailadres, ongeacht waar je bent of welk apparaat je gebruikt. Webmail is veiliger dan e-mail programma's die je downloadt, omdat de gegevens op een externe server worden opgeslagen, niet op de harde schijf van je computer. Als je computer gehackt wordt of met een virus geïnfecteerd is, kan de aanvaller niet bij je e-mailadres.

Onbeperkt e-mailadressen bij Site.nl

Onbeperkt e-mailadressen aanmaken voor elke domeinnaam die je registreert is inbegrepen bij Site.nl. Wij bieden een unieke oplossing die andere providers niet aanbieden. Onze alles-in-één oplossing bevat alles wat je nodig hebt voor je domeinnamen, en met onze gebruiksvriendelijke webmail oplossing kun je je e-mails altijd en overal bekijken. Als je liever je eigen e-mailprogramma gebruikt, bieden we ondersteuning voor POP, IMAP en SMTP, zodat je het programma van je keuze kunt gebruiken. Met Site.nl kun je snel en gemakkelijk zoveel e-mailadressen aanmaken als je nodig hebt.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd