De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Nieuws
Lettertype herkennen en zoeken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou van lettertypes. Ik zou er de hele dag naar kunnen staren. Nou ja, niet echt, maar ik vind het wel leuk om nieuwe lettertypes uit te proberen voor mijn projecten. Je kunt je letters echt op verschillende manieren laten opvallen in je webapp en artikelen. In dit informatieve artikel op Site.nl wil ik een paar tips met je delen over hoe je verschillende lettertypes kunt herkennen. Dus, of je nu een font geek bent zoals ik of gewoon op zoek bent om je webwinkel te verbeteren, lees verder!

Times New Roman en Comic Sans herkennen lukt nog wel, maar verder is het vrij lastig! Daarom kun je beter gebruik maken van de tools uit dit artikel.

Gratis lettertype-tools om lettertypes te herkennen

Je hebt vast wel eens fonts gezien waarvan je wist dat je het ergens eerder had gezien, maar je kon er maar niet achter komen waar. Of misschien heb je een mooi lettertype gezien in een afbeelding en wil je weten welke het is, zodat je het zelf kunt gebruiken. In beide gevallen is het gebruik van een font finder tool de beste optie.

De meest populaire font-identificatietool is What The Font. Dit is een website waar je een afbeelding van het font uploaden en de site zal proberen het font te herkennen. Ook kun je een link naar een afbeelding op de site van What The Font plaatsen, dan hoef je niks te uploaden. What The Font is een zeer accurate tool en herkent vaak het font binnen enkele seconden.

Bij Font Squirrel kun je ook lettertypen zoeken. Font Squirrel is vergelijkbaar met WhatTheFont, maar heeft een aantal extra functies. Naast het identificeren van het font, kun je ook een afbeelding van het font downloaden en de kleuren van het font aanpassen.

Een andere optie is het gebruik van de Google Fonts-database. Deze database bevat duizenden gratis fontstijlen die je kunt doorzoeken. Als je een bepaald font in de database vindt, kun je de naam van het font gebruiken om het op internet te zoeken en te downloaden.

Hoe kan ik een lettertype herkennen?

Zoals je vast wel weet, zijn er ontelbare verschillende fonts. Met je blote oog een font herkennen is erg lastig. Times New Roman en Comic Sans herkennen lukt nog wel, maar verder is het vrij lastig! Daarom kun je beter gebruik maken van de tools uit dit artikel.

Een font herkennen met WhatFont Chrome extensie

Heb je ooit een gaaf lettertype gezien en je afgevraagd wat het is? Wel, daar is een Chrome extensie voor! WhatFont is een extensie voor Chrome die je kan helpen elk lettertype te herkennen. Dus als je de volgende keer een lettertype ziet dat je bevalt, installeer je eenvoudig de extensie en ga met je muis over de tekst om uit te vinden wat het is. Dit werkt heel erg makkelijk!

Lettertype herkennen afbeelding

De eerste stap is het vinden van een afbeelding die volgens u het lettertype bevat dat u wilt herkennen om te gebruiken voor het ontwerp van uw website. Een screenshot van een document of een afbeelding van een website kan bijvoorbeeld geschikt zijn. Een screenshot is handig als je wilt weten welke lettertypen door een website gebruikt worden. Dit werkt bij iedere willekeurige website. Zorg ervoor dat de afbeelding zo scherp mogelijk is voordat je deze upload, zodat je het beste resultaat krijgt.

Vervolgens ga je naar een website die lettertype herkenning aanbiedt, zoals WhatTheFont of FontSquirrel. Deze websites bieden je de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden en de website zal de font herkennen.

WhatTheFont is een van de eerste fontherkenningsites die op de markt kwam. Het is een eenvoudige website waar je een afbeelding kunt uploaden en de website zal de font herkennen. De website geeft je ook de optie om de font te downloaden als je dat wilt.

FontSquirrel is een andere populaire fontherkenningsite. Deze website biedt een aantal voordelen ten opzichte van WhatTheFont. Ten eerste kun je meerdere fonts tegelijkertijd herkennen. Ten tweede kun je de fonts downloaden zonder dat je een account aan hoeft te maken.

img
Heb je ooit een gaaf lettertype gezien en je afgevraagd wat het is?

Simpel sierlijke lettertypen zoeken met Font Flipper

Font Flipper is een online tool waarmee je snel en eenvoudig verschillende lettertypes kunt uitproberen. Het werkt heel simpel: je selecteert een lettertype uit de lijst met beschikbare lettertypen, en je kunt meteen zien hoe het eruit ziet in verschillende groottes en kleuren.

Je kunt ook je eigen tekst invoeren om te zien hoe het lettertype eruit ziet in actie. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een website aan het ontwerpen bent, en je wilt weten hoe het lettertype eruit ziet bij verschillende soorten tekst. Zo weet je zeker dat je de juiste lettertype hebt gevonden.

Font Flipper is ook ideaal als je gewoon wat nieuwe lettertypes wilt uitproberen. Er zijn honderden verschillende lettertypes beschikbaar, dus je kunt gemakkelijk dat perfecte lettertype vinden dat bij je smaak past. En als je niet weet waar je moet beginnen, kun je gewoon een van de vele voorbeelden bekijken om wat inspiratie op te doen.

Kortom, Font Flipper is een geweldige tool voor iedereen die met lettertypes werkt, of gewoon nieuwsgierig is naar wat er allemaal beschikbaar is.

Identifont – lettertypes zoeken en vinden

Als je weet welk lettertype je ongeveer wilt, maar niet weet hoe het heet, kun je op Identifont een lettertype zoeken. Je geeft aan wat voor soort letter je zoekt en de website geeft dan een aantal opties. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je een sans serif, slab serif of script lettertype zoekt. Daarnaast kun je aangeven of je een lettertype zoekt met een hoekige of ronde vorm.

De website geeft vervolgens een aantal opties met lettertypes die aan je zoekcriteria voldoen. Je kunt dan door de verschillende lettertypes scrollen en op een lettertype klikken om meer informatie te krijgen. De website geeft bij elk lettertype aan hoe vaak het wordt gebruikt, of het gratis is of niet en of het gemakkelijk te lezen is of niet.

Identifont is een handige website als je op zoek bent naar een bepaald lettertype naar jouw smaak. Het is een uitgebreide website met veel opties en je krijgt bij elk lettertype duidelijke informatie.

Aan de slag met je fonts

Heb je jouw fonts gevonden en gedownload? Nu nog even installeren en je kunt ze gebruiken.

Mac OS X

1. Download de fonts naar je Mac. Als het een ZIP-bestand is, moet je het eerst uitpakken.

2. Dubbelklik op het font-bestand om het te openen in Font Book.

3. Klik op de knop "Install Font" in de rechterbovenhoek van het Font Book-venster.

4. De font is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

Windows

1. Download de fonts naar je computer. Als het een ZIP-bestand is, moet je het eerst uitpakken.

2. Klik met de rechtermuisknop op het font-bestand en kies "Installeren".

3. De font is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

Chrome OS

1. Ga naar de bestandsbeheerder en open de map waarin je de fonts hebt gedownload.

2. Selecteer de font die je wilt installeren en klik met de rechtermuisknop op het bestand.

3. In het menu dat verschijnt, klik je op "Install Font".

4. Chrome zal nu de font installeren en deze zal beschikbaar zijn in alle programma's op je Chromebook.

Hallo lettertype-expert

Zo, je bent nu wel een lettertype-expert geworden! Het vergt misschien wat oefening om lettertypes sneller en gemakkelijker te gaan herkennen. Maar met de juiste hulpmiddelen en bronnen, zoals die we in dit artikel deelden, kun je het perfecte lettertype vinden voor je volgende project. Vergeet niet klant te worden bij Site.nl. Wij bieden een alles-in-één oplossing waarbij alles bij je domeinnaam, kan worden inbegrepen, tot en met je eigen SSL-certificaat. Wij willen met artikelen als deze jou voorzien van nuttige informatie om van je online aanwezigheid een groot succes te maken.

Dit artikel is onderdeel van de collectie
#Tips&Tricks

Deel het!

Klaar om jouw domein te zoeken?

Andere artikelen van ons