De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Nieuws
5 tips voor een goede inrichting van je website

Het inrichten van een website hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Je wilt ervoor zorgen dat je website professioneel, duidelijk en vooral aantrekkelijk is. Dan is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Wij geven je graag 5 tips voor een goede inrichting van je website.

1. Houd dingen duidelijk en eenvoudig

Jij weet natuurlijk precies waar je het over hebt op je website. Jij bent immers de expert. Toch, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat vakjargon niet door iedereen begrepen wordt. Jij wilt elke bezoeker van je website aanspreken op een manier die duidelijk en goed te begrijpen is. Probeer ‘experttaal’ dus achterwege te laten en houd de dingen duidelijk en eenvoudig. Met fijn leesbare teksten maak je meer indruk dan met moeilijke termen die veel online bezoekers niet direct begrijpen. Houd je aan de KISS-methode, ook wel uitgelegd als: “Keep It Short and Simple”.

img
Maak gebruik van aantrekkelijke visuals.

2. Maak gebruik van aantrekkelijke visuals

Visuals, zoals afbeeldingen, foto’s, infographics en video’s, verhogen de waarde van een website. Websites die uitsluitend gevuld zijn met tekst worden aanzienlijk minder aantrekkelijk gevonden. Daarnaast is het zo dat beelden makkelijker worden onthouden dan teksten. De mens is visueel ingesteld. Wil je een boodschap overbrengen én ervoor zorgen dat de boodschap ook opgeslagen wordt in het geheugen van de online bezoeker? Dan heb je sterke visuals nodig. Je kunt hiervoor natuurlijk gebruik maken van eigen materiaal of stock materiaal. Het belangrijkst is dat alle visuals van hoogwaardige, professionele kwaliteit zijn.

Visuals, zoals afbeeldingen, foto’s, infographics en video’s, verhogen de waarde van een website. Websites die uitsluitend gevuld zijn met tekst worden aanzienlijk minder aantrekkelijk gevonden.

3. Voeg veel witruimte toe

Over het algemeen is er aardig wat tekst op een website te vinden. Het belangrijkst is dat je de online bezoeker niet het idee geeft dat de teksten overweldigend zijn. Te lange lappen tekst schrikken af en zorgen er gemakkelijk voor dat de online bezoeker weg klikt. Dit wil je voorkomen. Verdeel de teksten daarom in ‘hapklare brokjes’. Dit wil zeggen, voeg voldoende witruimte toe aan de teksten. Creëer korte alinea’s, van maximaal 150 woorden per stuk, en houd het overzichtelijk.

4. Maak het bezoekers gemakkelijk om te navigeren

Een goede navigatie is onmisbaar op een website. Het kan niet de bedoeling zijn dat een online bezoeker eindeloos moet zoeken naar de juiste informatie of webpagina. De meeste mensen geven al snel op en verlaten je website als ze niet snel vinden wat zij zoeken. Zorg dus voor een goede, duidelijke navigatie op je website. Creëer hiervoor bijvoorbeeld een helder menu, categorieën en eventueel subcategorieën.

5. Zet één duidelijke call-to-action boven de fold

Het is altijd goed om direct duidelijk te maken wat je van de online bezoeker verwacht. Hiervoor gebruik je een goede, sterke en aansprekende call-to-action, welke je het best boven de fold plaatst. Op deze manier zorg je ervoor dat de call-to-action direct gezien wordt én dat het de online bezoeker duidelijk is wat de volgende actie kan zijn. Het is een soort sturing door psychologie in te zetten.

Maak je gebruik van de website builder van Site.nl? Dan weet je zeker dat je makkelijk en snel een professionele website maakt die jouw doelgroep aanspreekt.

Gebruik de website builder van Site.nl

Het bouwen van een goede website hoeft niet moeilijk te zijn, maar kan wel complex worden als je van schets af aan moet beginnen. Maak je gebruik van de website builder van Site.nl? Dan weet je zeker dat je makkelijk en snel een professionele website maakt die jouw doelgroep aanspreekt. Registreer direct jouw domeinnaam en bouw je eigen website! Heb je al een geregistreerde domeinnaam? Dan kun je deze natuurlijk ook gemakkelijk en snel naar Site.nl verhuizen. Ervaar direct de voordelen én de besparing!

Dit artikel is onderdeel van de collectie
#Tips&Tricks

Deel het!

Klaar om jouw domein te zoeken?

Andere artikelen van ons