De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Alles wat je moet weten over het verhuizen van een .fr domeinnaam

Als eigenaar van een website met een .fr domeinnaam kan het zijn dat je op een gegeven moment de beslissing neemt om je domeinnaam naar een andere hostingprovider te verhuizen. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld om te profiteren van betere tarieven of om te profiteren van de betere services van een andere provider. In dit artikel gaan we je laten zien hoe je een .fr domeinnaam naar een nieuwe hostingprovider kunt verhuizen. We bespreken de belangrijkste stappen die je moet nemen, waaronder het aanvragen van een autorisatiecode, het aanvragen van de verhuizing en het verkrijgen van goedkeuring van je oude domeinnaamprovider. Ook bespreken we waarom je zou kunnen overwegen om je .fr domeinnaam te verhuizen naar Site.nl.

Aanvragen van een autorisatiecode

De eerste stap bij het verhuizen van je .fr domeinnaam is het aanvragen van een autorisatiecode. Deze code is nodig om de verhuizing te starten. Een autorisatiecode (ook wel EPP-code genoemd) is een unieke code die wordt gebruikt om te verifiëren dat jij de eigenaar bent van de domeinnaam die je wilt verhuizen. Het is een beveiligingsfunctie die ervoor zorgt dat niemand anders jouw domeinnaam kan verhuizen zonder jouw toestemming.

De autorisatiecode is te verkrijgen bij de huidige hostingprovider van je .fr domeinnaam. In de meeste gevallen kun je de code vinden in het beheerpaneel van je hostingprovider. Als je niet zeker weet waar je de autorisatiecode kunt vinden, neem dan contact op met de klantenservice van je hostingprovider en vraag om hulp bij het verkrijgen van de code.

Zorg ervoor dat je de autorisatiecode zorgvuldig bewaart, want je hebt deze nodig om de verhuizing van je .fr domeinnaam te starten. Je moet de code invullen wanneer je de verhuizing aanvraagt bij de nieuwe hostingprovider. Houd er rekening mee dat de autorisatiecode slechts een beperkte tijd geldig is.

Het verkrijgen van een autorisatiecode is een belangrijke eerste stap bij het verhuizen van je .fr domeinnaam. Zonder deze code kun je de verhuizing niet starten.

.fr domeinnaam verhuizing aanvragen

Nadat je de autorisatiecode voor je .fr domeinnaam hebt verkregen, kun je de verhuizing aanvragen bij de nieuwe hostingprovider. De meeste hostingproviders bieden een eenvoudig online formulier aan waar je de details van de verhuizing kunt invoeren, waaronder je autorisatiecode.

Wanneer je de verhuizing aanvraagt en de autorisatiecode invoert, wordt de verhuizing in gang gezet bij Afnic. Afnic is de organisatie die verantwoordelijk is voor de registratie en het beheer van .fr domeinnamen. De huidige provider van de domeinnaam ontvangt automatisch bericht van Afnic omtrent de verhuizing.

Daarom is een .fr domeinnaam opmerkelijk in vergelijking met andere domeinextensies, omdat het verhuizen ervan anders werkt. Bij de meeste domeinextensies heb je slechts een autorisatiecode nodig om de verhuizing te voltooien, waarbij de huidige provider geen invloed heeft op de snelheid of het blokkeren van de verhuizing. Bij een .fr domeinnaam kan de huidige provider de verhuizing echter vertragen.

Goedkeuring van oude domeinnaamprovider

Na het aanvragen van de verhuizing en het invoeren van de autorisatiecode, moet je huidige hostingprovider de verhuizing goedkeuren voordat de domeinnaam naar de nieuwe hostingprovider kan worden overgedragen. De huidige provider wordt op de hoogte gebracht van de verhuizing en heeft 8 dagen om de verhuizing goed te keuren.

Als de huidige hostingprovider binnen 8 dagen na de melding instemt met de verhuizing, wordt de verhuizing onmiddellijk voltooid. Als de huidige provider de verhuizing binnen deze periode van 8 dagen afkeurt, wordt de verhuizing vertraagd en duurt de verhuizing in totaal 22 dagen. De huidige provider kan zijn beslissing echter op elk moment tijdens deze periode van 22 dagen wijzigen en alsnog instemmen met de verhuizing. Aan het einde van deze 22 dagen wordt de verhuizing uitgevoerd, ongeacht de toestemming van de huidige provider.

Als de huidige hostingprovider niet binnen 8 dagen op de verhuizing reageert, wordt de verhuizing aan het einde van deze 8 dagen uitgevoerd. Het is belangrijk om contact op te nemen met je huidige hostingprovider om te verifiëren dat je de verhuizing hebt aangevraagd en om de status van de verhuizing bij te houden.

Daarom is een .fr domeinnaam opmerkelijk in vergelijking met andere domeinextensies, omdat het verhuizen ervan anders werkt. Bij de meeste domeinextensies heb je slechts een autorisatiecode nodig om de verhuizing te voltooien, waarbij de huidige provider geen invloed heeft op de snelheid of het blokkeren van de verhuizing. Bij een .fr domeinnaam kan de huidige provider de verhuizing echter vertragen.

Waarom .fr domeinnaam verhuizen naar Site.nl?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hostingprovider voor je .fr domeinnaam, is Site.nl zeker het overwegen waard. Site.nl is een uniek hostingbedrijf dat zich onderscheidt door de vele voordelen die het biedt. Een van de grootste voordelen is dat bij iedere domeinnaam webhosting, e-mail, websitebouwer en SSL-beveiliging inbegrepen zijn. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor deze diensten. Je betaalt alleen voor je domeinnaam.

Bij Site.nl krijg je ook onbeperkte opslagruimte en bandbreedte. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor extra opslagruimte of dataverkeer als je website groeit en meer verkeer begint te genereren.

Een ander voordeel van Site.nl is dat het bedrijf een eenvoudig te gebruiken websitebouwer biedt. Met deze tool kun je eenvoudig en snel een professionele website bouwen zonder technische kennis. De websitebouwer bevat vele templates die je kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd