De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Wat is webhosting? Webhosting betekenis en meer

Heb je je ooit afgevraagd 'wat is web hosting' en hoe werkt het? In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over webhosting, inclusief wat het is en hoe het werkt. We geven ook een overzicht van de verschillende soorten webhosting diensten die er zijn, zodat je de beste optie voor je behoeften kunt kiezen. Dus, of je nu een beginner bent die net begint of een ervaren website eigenaar die een nieuwe host zoekt, lees verder om meer te leren over webhosting!

De kosten zijn waarschijnlijk het eerste wat je ziet bij het kiezen van webhosting. Uniek bij Site.nl is dat onze hosting van je website is inbegrepen bij je domeinnaam en het alles-in-één-pakket. Je betaalt dus alleen voor je domeinnaam en het alles in één pakket en onze hoogwaardige webhosting is inbegrepen.

Wat is een webhost?

Wat is een hosting bedrijf?

Een web host is een bedrijf dat servers leaset of verhuurt aan klanten die hun websites willen hosten. De servers zijn verbonden met het internet, zodat mensen overal ter wereld toegang tot de websites kunnen hebben. Webhostingbedrijven bieden vaak ook andere diensten aan, zoals e-mail en domeinnaamregistratie.

Waar moet je op letten bij webhosting?

Als je een website wilt maken, heb je hosting nodig. Er zijn veel verschillende aanbieders van webhosting, dus het is belangrijk om goed te kijken naar wat je nodig hebt voordat je een keuze maakt. Hieronder staan enkele dingen waar je op moet letten bij het kiezen van webhosting.

Kosten

De kosten zijn waarschijnlijk het eerste wat je ziet als je webhosting gaat kiezen. Er zijn veel verschillende prijzen voor webhosting, dus je moet een aanbieder kiezen die binnen je budget past. Sommige aanbieders hebben echter speciale aanbiedingen die je kunnen helpen om geld te besparen. Het unieke aan Site.nl is dat onze webhosting is inbegrepen bij uw domeinnaam met het alles-in-één pakket. U betaalt dus alleen voor uw domeinnaam en het alles-in-één-pakket en onze hoogwaardige webhosting is inbegrepen.

Webhosting betekenis: Opslagruimte

Een ander belangrijk punt om naar te kijken is hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Als je een eenvoudige website wilt maken, heb je misschien niet veel ruimte nodig. Maar als je een website wilt maken met veel afbeeldingen of video's, heb je meer ruimte nodig. Sommige aanbieders bieden onbeperkte opslagruimte, dus dat is iets waar je naar kunt kijken als je veel ruimte nodig hebt. Bij Site.nl is onbeperkte SSD opslagruimte inbegrepen bij ieder webhostingpakket. SSD schijven zijn razendsnelle solid state schijven, deze zorgen ervoor dat je website heel snel laadt.

Webhosting betekenis: Dataverkeer

Dataverkeer is een ander belangrijk punt om naar te kijken. Dataverkeer bepaalt hoeveel data je website over het internet kan versturen. Met een domeinnaam van Site.nl en het alles-in-één pakket is onbeperkt dataverkeer inbegrepen voor iedereen die wil hosten. Website te traag? Verhuis je website dan naar Site.nl!

E-mail

Als je een website wilt maken, is het ook belangrijk om te kijken naar de e-mailopties die je hebt. Niet overal is e-mail inbegrepen bij je webhosting. Bij Site.nl kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen voor uw domeinnaam aanmaken. Dit is inbegrepen bij elk domein met een alles in één pakket ons, net zoals webhosting ook inbegrepen is.

Websitebouwer

Bij sommige aanbieders krijg je er ook extra's bij, zoals een websitebouwer. Je kunt met zo'n websitebouwer heel gemakkelijk je eigen website bouwen en je hebt daar geen technische kennis voor nodig. Bij Site.nl is onze gebruiksvriendelijke websitebouwer inbegrepen bij uw domeinnaam in een alles-in-één pakket, net als webhosting.

Ondersteuning

Als je problemen ondervindt met je website, is het belangrijk dat je een aanbieder kiest die goede ondersteuning biedt. Kies een aanbieder die de ondersteuning biedt waar je het meeste behoefte aan hebt. Bij Site.nl bieden wij een helpdesk die 24/7 bereikbaar is per e-mail en live chat, zodat je altijd kunt aankloppen voor ondersteuning wanneer je deze nodig hebt.

Wat is webhosting en hoezo heb ik het nodig?

Als je een website wilt maken, heb je webhosting nodig. Dit is een service die ervoor zorgt dat je website op internet staat. Je website wordt gehost op een server, een soort computer die is aangesloten op het internet. De server bevat alle bestanden die je website nodig heeft om te werken. Zonder webhosting kun je geen website bereikbaar maken op het internet. Als je een website wilt maken, moet je dus een hosting pakket kiezen.

Welke soorten hosting bestaan er?

Wat is hosting: shared hosting

Shared hosting, dat betekent gedeelde hosting, is de meest voorkomende vorm van hosting. Als je een website op een shared server host, dan deelt je website de server met andere websites en andere klanten. Shared hosting is daardoor goedkoper dan andere vormen van hosting, waardoor je maandelijkse kosten lager uitvallen.

Reseller hosting is een vorm van shared webhosting waarbij je zelf gebruikers kunt aanmaken binnen je webhostingpakket.

Wat is hosting: WordPress hosting

Wordpress hosting is webhosting geoptimaliseerd voor Wordpress websites. Bij managed wordpress hosting wordt ook nog eens je Wordpress website geheel onderhouden door het hostingbedrijf.

Wat is hosting: dedicated hosting

Dedicated hosting is een vorm van hosting waarbij je een eigen server tot je beschikking hebt. Je deelt de server dus niet met andere gebruikers. Soms is dit op een dedicated server, maar het kan ook op een virtuele server. Dit geeft je veel meer controle over de server, en je website zal ook sneller zijn omdat er geen andere websites op de server draaien die de snelheid kunnen vertragen.

Wat is webhosting bij Site.nl?

Site.nl biedt webhosting in de vorm van shared webhosting, met de voordelen van dedicated hosting. Wij gebruiken Cloudlinux, waarmee we elke website zijn eigen privé-gedeelte geven binnen de gedeelde server. Klanten kunnen SSH gebruiken om verbinding te maken met hun webhosting pakket en inloggen in hun webhostingpakket alsof het een privé server is. Dit geeft hen meer veiligheid en privacy, en ook meer controle over hun website. Daarnaast is onze shared webhosting uitermate geschikt voor Wordpress hosting. Doordat wij websites van elkaar gescheiden houden, kunnen ze elkaar ook niet vertragen.

Het grote voordeel van shared webhosting bij Site.nl is dat je alleen je eigen domeinnaam hoeft vast te leggen, je alles in één pakket hoeft te kiezen en al het andere erbij inbegrepen krijgt. Ons kwaliteitshostingpakket is inbegrepen bij uw alles-in-één pakket en uw eigen domeinnaam.

img
Bij een artikel als deze hoort natuurlijk een foto van de serverracks in een datacenter.

Hosten betekenis: wat betekent hosting?

Hosting is een dienst waarbij een bedrijf of organisatie een server of servers plaatst die beschikbaar zijn voor anderen om te gebruiken. De servers kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals het hosten van websites, applicaties, e-mail of bestanden.

Hostingbedrijven bieden verschillende soorten hostingdiensten aan, afhankelijk van de behoeften van de klant. Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld alleen shared hostingdiensten aan, terwijl andere bedrijven een breed scala aan diensten aanbieden, waaronder virtual private server-, cloud- en dedicated hosting. Hopelijk heeft deze uitleg je vragen zoals "Wat is hosten?" of "Webhosting, wat is dat?" beantwoord.

Hoe kies ik de beste webhosting?

Als je een website wilt maken, heb je een webhostingbedrijf nodig om je website op het internet te zetten. Er zijn veel verschillende webhostingbedrijven, dus hoe kies je het beste bedrijf voor jouw website?

Ten eerste moet je kijken naar de uptime-garantie van het bedrijf. Dit is het percentage van de tijd dat hun servers up en running zijn. Je wilt een bedrijf kiezen met een hoge uptime-garantie, zodat je website altijd online is.

Ten tweede moet je kijken naar de klantenservice van het bedrijf. Als je problemen hebt met je website, wil je dat ze snel opgelost worden. Kies dus een bedrijf met een goede klantenservice.

Ten derde moet je kijken naar de prijs. Sommige webhostingbedrijven zijn duurder dan andere, maar dat betekent niet dat ze ook beter zijn. Kies gewoon het bedrijf met de prijs die je het beste vindt.

Ten slotte moet je kijken naar de extra's die het bedrijf biedt. Is e-mail inbegrepen? Is een websitebouwer inbegrepen? Bedenk wat je specifieke behoeften zijn en wat het beste bij je past. Op basis van al deze factoren kun je beslissen welk hosting provider het beste bij je past.

Welkom bij Site.nl

Als je al deze dingen in gedachten houdt, dan is de kans groot dat je uitkomt bij Site.nl. Wij bieden namelijk een uptime garantie van 99,9% aan en een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. We maken automatische back-ups en bovendien heb je volledige controle over je hostingpakket. Het is ook fijn om te weten dat bij Site.nl alles is inbegrepen bij je domeinnaam met een alles-in-één pakket: hosting, e-mail, SSL-beveiliging en onze website- en webshop-builder. U betaalt dus alleen voor uw domeinnaam en uw optionele pakket en profiteert van een alles-in-één oplossing waarbij alles is inbegrepen.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd