De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Het risico van e-mail-forwarders naar externe e-mails

In dit artikel bespreken we de redenen waarom je bij Site.nl geen forwarders kunt gebruiken om e-mails door te sturen naar externe e-mailadressen. Hoewel het nog steeds mogelijk is om forwarders aan te maken bij Site.nl, kun je geen forwarders aanmaken naar externe e-mailadressen. We leggen uit waarom Site.nl deze maatregel heeft genomen om te voorkomen dat onze mailservers op de blacklists komen. We geven ook enkele alternatieve manieren om e-mails door te sturen en leggen uit hoe je IMAP en POP3 kunt gebruiken om e-mails te importeren.

De voordelen en nadelen van het gebruik van een forwarder

Een forwarder is een handige functie waarmee je e-mails automatisch kunt doorsturen naar een ander e-mailadres. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld meerdere e-mailadressen hebt en deze allemaal wilt beheren vanuit één inbox. Maar er kleven ook risico's aan het gebruik van forwarders.

Als spam door de filters heen komt en via een forwarder wordt doorgestuurd naar een e-mailprovider als Gmail of Hotmail, kan dit leiden tot problemen.
img

Waarom Site.nl geen forwarders toestaat naar externe e-mails

Een groot risico van forwarders is dat spamfilters soms niet in staat zijn om alle spam te blokkeren. Als spam door de filters heen komt en via een forwarder wordt doorgestuurd naar een e-mailprovider als Gmail of Hotmail, kan dit leiden tot problemen. Deze providers kunnen de spam dan zien alsof deze afkomstig is vanaf onze mailserver, en onze mailserver kan daardoor op de blacklist belanden.

Als onze mailserver op de blacklist belandt, kan dit ervoor zorgen dat onze e-mails in de toekomst worden geblokkeerd door andere providers en mailfilters. Dit kan tot gevolg hebben dat onze e-mails niet aankomen bij de ontvanger. Om dit risico te voorkomen, heeft Site.nl ervoor gekozen om geen forwarders toe te staan naar externe e-mails.

Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar, zoals het importeren van e-mails met IMAP of POP3.

Beperkingen voor forwarders bij Site.nl: Alleen mogelijk naar e-mailadressen met hetzelfde domein

Bij Site.nl begrijpen we dat forwarders handig kunnen zijn in sommige gevallen. Echter, vanwege de risico's die gepaard gaan met een forwarder, hebben we bij Site.nl maatregelen genomen om onze e-maildienst veiliger te maken.

Een van de beperkingen die we hebben ingesteld voor forwarders bij Site.nl is dat deze alleen kunnen worden doorgestuurd naar e-mailadressen met hetzelfde domein

Hoewel deze beperking misschien onhandig kan lijken, biedt het wel een extra beveiligingslaag tegen het risico dat onze mailserver op de blacklist terechtkomt. Door forwarders alleen toe te staan naar e-mailadressen met hetzelfde domein, beperken we het risico dat spam door onze filters heen komt en wordt doorgestuurd naar externe e-mailproviders.

Bij Site.nl streven we ernaar om onze e-maildienst zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken. Door beperkingen in te stellen voor het gebruik van forwarders, beschermen we onze klanten tegen de risico's van spam en zorgen we ervoor dat onze e-maildienst betrouwbaar en veilig blijft.

img

Uitleg over IMAP en POP3 en hoe deze gebruikt kan worden om e-mails elders te importeren

Als je je e-mails elders wilt lezen en toch gebruik wilt maken van je e-mailadres dat je bij Site.nl hebt aangemaakt, kun je gebruik maken van IMAP en POP3.

Om IMAP of POP3 te gebruiken om je e-mails elders te importeren, moet je de instellingen van de mailserver invoeren. Deze mailserver instellingen en poortnummers kun je gemakkelijk vinden bovenaan de pagina waar je e-mailadressen kunt aanmaken voor je domeinnaam in je dashboard op Site.nl.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd