De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Onze gids voor het kiezen van jouw webhosting server

Bij Site.nl begrijpen we dat elke website unieke vereisten heeft. Daarom bieden we de flexibiliteit om jouw eigen webhosting server te kiezen bij het activeren van webhosting in je dashboard. In dit artikel leiden we je door het proces van het selecteren van de ideale server die perfect aansluit bij de behoeften van jouw website.

Automatische server selectie:

Standaard kiest ons systeem een webhosting server op basis van het minste aantal gebruikers. Hoewel dit optimale prestaties garandeert, is het mogelijk dat het niet altijd de beste keuze is voor jouw specifieke vereisten.

De juiste server configuratie kiezen:

  1. Prestaties op hoge snelheid : Als je op zoek bent naar uitzonderlijke snelheid, raden we aan een webhosting server te kiezen die is uitgerust met LiteSpeed en Redis. Deze technologieën verbeteren de prestaties van de website en zorgen voor snellere laadtijden.
  2. NodeJS Ondersteuning: Als jouw website NodeJS nodig heeft, zorg dan dat je een webhosting server kiest die het specifiek ondersteunt.
  3. Legacy PHP Versies: Voor websites die afhankelijk zijn van oudere PHP-versies, is het cruciaal een webhosting server te kiezen die de specifieke PHP-versie ondersteunt die jouw site nodig heeft.

Aanvullende voordelen van server selectie:

  1. SEO Voordelen: Het hosten van jouw websites op servers met verschillende IP-adressen kan mogelijk je zoekmachine-rankings verbeteren. Zoekmachines kunnen websites die op diverse IP-adressen worden gehost als onafhankelijker en gezaghebbender beschouwen, wat een SEO-voordeel oplevert.
  2. Redundantie en betrouwbaarheid: Door jouw websites over meerdere servers te verdelen, verminder je jouw afhankelijkheid van één enkele webhosting server. Deze extra redundantie minimaliseert het risico op downtime en zorgt ervoor dat jouw websites toegankelijk blijven, zelfs als één server problemen ondervindt.

Stapsgewijze gids voor het kiezen van jouw webhosting server:

  1. Log in op jouw Site.nl dashboard en navigeer naar het webhosting-activatietabblad voor jouw all-in-one pakket.
  2. Zoek het selectievakje met de tekst "Kies automatisch de beste webhostingserver voor mij." en vink deze uit.
  3. Je ziet nu een lijst met beschikbare webhosting servers. Bekijk hun specificaties en kies degene die het beste aansluit bij de vereisten van jouw website.
  4. Ga verder met het activeringsproces en jouw website zal worden gehost op de geselecteerde server.
Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd