De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Nieuws
4 manieren om een website te bouwen

Een website bouwen kan op veel verschillende manieren. Vaak is jouw aanpak afhankelijk van wat je wel of niet weet van de techniek achter een website. Een beginner in het bouwen van websites zal een andere manier hanteren dan een ervaren webmaster. Dat spreekt voor zich. Wij vertellen je graag meer over de manieren waarop je een website kunt bouwen.

1. Maak gebruik van een website / webshop builder

Zeker als je niet veel ervaring hebt met het bouwen van websites is het een goed idee om gebruik te maken van onze websitebouwer. Dit is een tool waarmee je heel eenvoudig en snel een website kunt bouwen, ook zonder enige kennis van de techniek. Je hebt er geen codeerkennis voor nodig en je hoeft dan ook geen programmeertaal te gebruiken. De tool maakt alles makkelijk en duidelijk, zodat jij het alleen nog maar hoeft toe te passen zoals jij het wilt. Maak je gebruik van de dienstverlening van Site.nl? Dan kun je natuurlijk eenvoudig gebruik maken van onze uitstekende en gebruiksvriendelijke websitebouwer voor het bouwen van je website.

De makkelijkste én goedkoopste manier om een website te bouwen is met behulp van onze websitebouwer tool.

2. Kies voor het gebruik van een CMS

Je kunt een CMS, ofwel een Content Management System, gebruiken voor het bouwen van een website. Een CMS wordt vaker gezien als een website builder, maar dit is niet helemaal juist. Het CMS is namelijk een stuk complexer dan een gewone website builder. Het kan beter gezien worden als een compleet platform voor het maken en publiceren van digitale content. Je kunt een CMS dan ook gebruiken voor meer dan alleen het bouwen van een website. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS, compleet met plugins om een website op maat te maken. Hiervoor is, in tegenstelling tot wat vaker beweerd wordt, toch wel wat meer kennis voor nodig. Met de webhosting van Site.nl installeer je WordPress en vele andere CMSen met een klik op de muis via het controlepaneel.

img
WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS.

3. Ga zelf met HTML en CSS aan de slag

Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan met HTML en CSS, maar dit kan alleen wanneer je een ruime technische kennis van websites bouwen hebt. Je kunt een complete website bouwen met behulp van Hypertext Markup Language (HTML) en Cascading Style Sheets (CSS). Dit zijn de basistalen die worden gebruikt om de meeste websites te maken. Om op deze manier een goede website te kunnen bouwen heb je een optimale kennis nodig van onder meer een code-editor, FTP-toepassingen en diverse applicaties. Heb je niet eerder een website gebouwd op deze manier en heb je niet alle kennis in huis? Dan is het proces te complex en kun je beter kiezen voor het gebruik van onze websitebouwer.

4. Werk samen met een webdesigner

Natuurlijk is het altijd een optie om samen te werken met een webdesigner of webbouwer voor het bouwen van je website. Een voordeel hiervan kan zeker zijn dat je ervan leert. Je kunt de techniek stap voor stap eigen maken, waardoor je beter in staat bent om zelf websites te bouwen. Toch, het is ook belangrijk om te bedenken dat het uurtarief van de gemiddelde expert behoorlijk is. Je moet dus wel willen investeren. Deze financiële investering kun je besparen door de website helemaal zelf te bouwen, bijvoorbeeld met behulp van een kwalitatieve websitebouwer. Het inschakelen van een professionalis dan ook de duurste optie van de vier, en zeker niet voor iedereen de beste optie. Uiteraard is dit vooral ook afhankelijk van je eigen wensen.

img
Werk samen met een webdesigner!

Maak je website snel en makkelijk met onze websitebouwer!

De makkelijkste én goedkoopste manier om een website te bouwen is met behulp van een website builder, of websitebouwer. Deze tool is natuurlijk voor jou beschikbaar als je gebruik maakt van de dienstverlening van Site.nl. Wij bieden je een zeer complete service, inclusief alles wat je nodig hebt om een fantastische website te bouwen, ook zonder technische kennis. Ben jij er klaar voor? Start dan direct!

Dit artikel is onderdeel van de collectie
#Tips&Tricks

Deel het!

Klaar om jouw domein te zoeken?

Andere artikelen van ons