De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Hoe werkt de verlenging van een domeinnaam?

In principe is je domeinnaam na registratie of verhuizing één jaar geldig bij ons, tenzij als je voor een langere periode hebt gekozen. Wanneer de verloopdatum van je domeinnaam nadert zullen we deze verlengen.

Handmatige verlenging

Je kunt altijd je domeinnaam handmatig verlengen. Het loont altijd om je domeinnaam gelijk voor een langere periode te verlengen, je krijgt dan automatisch een mooie korting.

Je domeinnaam handmatig verlengen doe je door op de beheerpagina van je domeinnaam rechtsboven te klikken op "Verlengen".

Automatische verlenging

15 dagen voor de verloopdatum van je domeinnaam proberen we deze te automatisch te verlengen. Dit doen we alleen als de automatische verlenging van je domeinnaam ingeschakeld is. Als de automatische verlenging niet aanstaat voor je domeinnaam, dan zul je enkel een herinnering per e-mail krijgen over het naderen van de verloopdatum van je domeinnaam.

Je kunt betalen voor een automatische verlenging via je online portemonnee, creditcard of automatische incasso. Betalen via je online portemonnee lukt alleen als je voldoende saldo hebt of als je in het verleden meer dan een bepaald drempelbedrag hebt uitgegeven bij Site.nl. Betalen via creditcard of automatische incasso voor je automatische verlengingen kan alleen als je ons een machtiging hebt gegeven.

Als een automatische verlenging niet kan slagen omdat we deze niet in rekening kunnen brengen, dan krijg je een waarschuwing per e-mail van ons. Je kunt dan bijvoorbeeld je online portemonnee saldo aanvullen of ons een machtiging geven om te incasseren vanaf je bankrekening of creditcard.

Wat als mijn domeinnaam komt te vervallen?

Als je domeinnaam komt te vervallen, dan wordt deze verwijderd bij de registry. Alle gekoppelde diensten, zoals webhosting, website en e-mail worden dan onbereikbaar. Om je domeinnaam dan alsnog te heractiveren betaal je heractiveringskosten. Deze zijn altijd hoger dan de normale verlengingskosten van je domeinnaam.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd