De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
SSL activeren voor je website met DirectAdmin webhosting

In dit artikel leggen we uit hoe je SSL activeert voor je website met DirectAdmin en een webhosting account van Site.nl. SSL zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de bezoeker van je website en de server waarop je website draait. Dit is belangrijk voor de privacy van je bezoekers en het vertrouwen dat zij hebben in je website. Site.nl biedt een alles-in-één webhosting oplossing met onbeperkte opslag, dataverkeer en e-mailadressen, evenals gratis SSL-certificaten.

Stappenplan SSL activeren:

  1. Log in op DirectAdmin via je Site.nl dashboard. Je hoeft geen DirectAdmin wachtwoord in te voeren; klik gewoon op de knop om in te loggen.
  2. Eenmaal ingelogd in DirectAdmin, vul je bovenin het zoekveld 'SSL' in.
  3. Klik op het zoekresultaat 'SSL Certificates' om naar de SSL certificaat beheerpagina binnen DirectAdmin te gaan.
  4. Klik op 'Get automatic certificate from ACME Provider'.
  5. Selecteer welke subdomeinnamen beveiligd moeten worden met het SSL certificaat.
  6. Klik op 'Save'.
  7. Op dezelfde pagina kun je ook kiezen of alle bezoekers doorgestuurd moeten worden naar de HTTPS-versie van de website.
  8. Na een paar minuten zou je domeinnaam beveiligd moeten zijn met een SSL certificaat.

Mogelijke problemen bij het activeren van SSL:

Het kan voorkomen dat er een fout optreedt bij het activeren van SSL. Dit betekent meestal dat de Let's Encrypt servers je domeinnaam nog niet kunnen bereiken. Dit gebeurt vaak als je domeinnaam nog geen 24 uur gekoppeld is aan de webhosting servers van Site.nl. Dit kan het geval zijn als je domeinnaam nieuw is of als je pas recent webhosting hebt geactiveerd voor je domeinnaam. In dit geval kun je het beste even wachten en het later opnieuw proberen.

SSL beveiliging in DirectAdmin voor jouw website

Het activeren van SSL voor je website met DirectAdmin en Site.nl webhosting is eenvoudig en snel te realiseren. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je website veilig is voor je bezoekers en dat hun gegevens beschermd zijn.

Als je na het lezen van dit artikel overtuigd bent van het belang van SSL voor je website, is het tijd om te overwegen waar je jouw domeinnaam wilt registreren. Site.nl is de ideale keuze voor zowel beginners als ervaren website-eigenaren. Met onze unieke alles-in-één oplossing krijg je niet alleen een domeinnaam, maar ook uitgebreide webhosting diensten met onbeperkte opslag, dataverkeer en e-mailadressen.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd