De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
SSL activeren voor je website gebouwd met de websitebouwer

Als je een professionele website wilt bouwen zonder enige technische kennis, dan is de Site.nl websitebouwer een goede optie. Maar er is één belangrijk aspect dat je niet mag vergeten: SSL.

SSL staat voor Secure Sockets Layer en het zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw website en de bezoekers veilig en versleuteld is. In dit artikel leggen we uit wat SSL is, waarom het belangrijk is, hoe je kunt controleren of je website al beveiligd is met SSL en hoe je SSL kunt activeren voor je website gebouwd met de websitebouwer van Site.nl.

Uitleg van SSL en waarom het belangrijk is

SSL is vooral belangrijk omdat het persoonlijke informatie van gebruikers beschermt, zoals wachtwoorden, betaalgegevens en andere gevoelige informatie. Dit is essentieel voor websites waar gebruikers persoonlijke gegevens moeten invoeren, zoals e-commerce websites. Bovendien wordt een website zonder SSL-certificaat als onveilig gemarkeerd in veel browsers, wat bezoekers kan afschrikken. Door SSL te activeren, toon je dat je de privacy en veiligheid van jouw gebruikers serieus neemt en bouw je vertrouwen op bij je bezoekers.

Hoe je kunt controleren of er al een SSL-certificaat is geïnstalleerd op je website

Je kunt eenvoudig controleren of er al een SSL-certificaat is geïnstalleerd op je website door te kijken naar de adresbalk van je webbrowser. Als je website is beveiligd met SSL, zie je een hangslotpictogram en "https" in de adresbalk.

SSL activeren voor je website

Het activeren van SSL voor je website gebouwd met de Site.nl websitebouwer is een eenvoudig en automatisch proces. Nadat je je website hebt gepubliceerd, zal Site.nl automatisch een SSL-certificaat installeren. Het enige wat je hoeft te doen is je website publiceren en wachten tot het SSL-certificaat is geactiveerd. Er is geen extra configuratie of installatie vereist.

Bij Site.nl krijg je bij elke aankoop van een domeinnaam SSL-beveiliging, naast een krachtige websitebouwer, onbeperkte e-mailaccounts en betrouwbare webhosting. Je kunt er dus zeker van zijn dat je website veilig en betrouwbaar is.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd