De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
Website verhuizen: Hoe moet dat?

Overweeg je je website te verhuizen? Of je nu ontevreden bent over je huidige provider, te veel downtime ervaart, of je domeinnaam wilt veranderen, er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden voor je de overstap maakt. In dit artikel lopen we met je door het proces van het verhuizen van een website, van het beslissen of het al dan niet de juiste stap voor je is tot het uitvoeren van de verhuizing.

Als je niet tevreden bent met de opties die je huidige webhosting biedt, kan het overzetten van je website naar een andere webhosting een goede manier zijn om meer opties te krijgen.

Waarom zou je je website naar een andere host verhuizen?

Misschien heb je gewoon zin in een verandering en wil je je website een nieuwe domeinnaam geven. In dit geval kan het overzetten van je website naar een nieuwe domeinnaam een goede optie zijn. Het kan een goede manier zijn om je website een boost te geven en ervoor te zorgen dat je opnieuw wordt opgemerkt.

Als je niet tevreden bent met de opties die je huidige webhosting biedt, kan het overzetten van je website naar een andere webhosting een goede manier zijn om meer opties te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hostingpartij die meer opslagruimte of een betere uptime biedt. Of misschien wil je een nieuwe webhosting die gespecialiseerd is in WordPress of een ander contentmanagementsysteem gebruiken. Hoe dan ook, als je niet tevreden bent met de opties die je huidige webhosting biedt, is het overzetten van je website een goede manier om meer opties te krijgen.

Als je huidige webhosting beperkingen oplegt aan wat je kunt doen met je website, kan het overzetten van je website naar een nieuwe hostingprovider een goede manier zijn om meer controle te krijgen. Bijvoorbeeld, als je huidige webhosting je website niet verder kan laten groeien of als je beperkt bent in de manier waarop je je website kunt ontwerpen of gebruiken.

Bij Site.nl kunt u een alles-in-één pakket bij iedere domeinnaam die je registreert. Je betaalt dus alleen voor je domeinnaam en je krijgt er een compleet pakket bij, bestaande uit webhosting, e-mail, een websitebouwer en SSL beveiliging. Dit biedt enorm veel gemak en voordeel aan jou, omdat je niet meer allemaal losse pakketten hoeft aan te schaffen om jouw domeinnaam te gebruiken, wat het geval is bij de meeste hostingproviders. Dit kan dus een hele goede reden zijn om te besluiten je website te verhuizen naar Site.nl.

Domeinnaam verhuizen

Je domeinnaam verhuizen naar Site.nl werkt heel gemakkelijk. Je vult je domeinnaam in bij onze domeinchecker en bestelt de verhuizing van je domein. Wanneer de verhuizing voltooid is kun je aan de slag met het verhuizen van je website. Je domeinnaam wordt na de verhuizing automatisch gekoppeld aan je webhostingpakket bij Site.nl. Je hoeft dus geen DNS records te veranderen.

Website verhuizen naar andere hosting

Als je een website hebt die je wilt overzetten naar een nieuwe webhost, dan moet je eerst een aantal dingen doen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je alle bestanden van je website hebt. Dit betekent dat je alle HTML-bestanden, CSS-bestanden, afbeeldingen, video's en alle overige bestanden die je website gebruikt, moet downloaden. Als je alle bestanden en mappen hebt, moet je ze uploaden naar je nieuwe webhosting. Dit kan met een FTP-programma (ook wel een FTP-client genoemd), of je kunt gebruik maken van een beheeromgeving die je nieuwe webhost je mogelijk biedt. Let er op dat je je bestanden uploadt naar de juiste map. In sommige FTP programma's kun je heel gemakkelijk de mappen verplaatsen naar de nieuwe server.

Als je bij je nieuwe hostingprovider hetzelfde control panel gebruikt als de oude hosting, dan kun je de website soms ook verhuizen door een backup te maken en deze te importeren bij de nieuwe hosting.

Als je webhosting pakket gebruik maakt van DirectAdmin, dan moet jij je bestanden uploaden naar de public_html map.

MySQL database verhuizen

We gaan er vanuit dat je al een nieuwe database hebt aangemaakt op de nieuwe server. Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan eerst een nieuwe database aanmaken. Dit kun je doen via het control panel van je webhosting pakket.

Om te beginnen log je in op phpMyAdmin op de oude server. Selecteer de database die je wilt overzetten in het menu aan de linkerkant van het scherm. In het scherm dat nu verschijnt, klik je op de tab Exporteren. Zorg ervoor dat alle tabellen zijn geselecteerd en klik vervolgens op de knop Ga. Nu kun je kiezen welk exportformat je wilt gebruiken. Wij raden aan om het bestand in het gzip-formaat te exporteren, omdat dit het bestand kleiner maakt. Klik vervolgens op de knop Exporteren. Het bestand wordt nu gedownload.

Nu heb je het exportbestand van je database op je computer. Het volgende dat je moet doen is het importeren van het bestand in de phpMyAdmin van de nieuwe database. Op deze manier kun je je database importeren.

Om te beginnen log je in op phpMyAdmin en selecteer de nieuwe database waarin je het bestand wilt importeren. In het scherm dat verschijnt, klik je op de tab Importeren. Klik vervolgens op de knop Bladeren en selecteer het exportbestand van je oude database. Zorg ervoor dat het correcte importformat is geselecteerd en klik vervolgens op de knop Ga.

Het bestand wordt nu geïmporteerd in je nieuwe database en je kunt de inhoud ervan bekijken in phpMyAdmin.

De MySQL inloggegevens noteren in je website-script

Als je website gebruik maakt van een MySQL database, dan zullen er waarschijnlijk ook ergens één of meerdere configuratiebestanden zijn waar de inloggegevens van je database opslagen zijn. Je moet dit bestand wijzigen zodat de nieuwe inloggegevens in dit bestand vermeld zijn. Anders kan je website geen gebruik maken van de MySQL database op de nieuwe server. Voor een WordPress installatie is dit het wp-config.php bestand.

img
Je website overzetten naar een nieuwe webhost hoeft niet moeilijk te zijn als je de instructies uit dit artikel volgt.

WordPress website verhuizen naar een andere host of domein?

WordPress is een geweldig platform voor het maken van websites. Het is eenvoudig te gebruiken en er zijn veel gratis themes en plug-ins beschikbaar. Soms kan het echter nodig zijn om te verhuizen naar een nieuwe webhost. Dit kan om verschillende redenen zijn.

Als je huidige webhost wordt overgenomen door een andere bedrijf, kan het zijn dat je moet verhuizen naar een nieuwe host. Misschien ben je ontevreden over de diensten van je huidige host. Misschien zijn ze traag, onbetrouwbaar of ondersteunen ze WordPress niet goed. Als je WordPress-site groeit, kan het zijn dat je meer functionaliteit nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een snellere host nodig hebben of een host die meer opslagruimte biedt. Misschien ben je ontevreden over de prijs van je huidige hostingpakket. Er zijn veel goedkopere hosts beschikbaar, dus het kan de moeite lonen om rond te kijken voor een nieuwe.

Een WordPress website verhuizen naar andere provider (dus een nieuwe WordPress host) kan een tijdrovend karwei zijn, maar het kan de moeite lonen als je de bovenstaande redenen in overweging neemt. Het is belangrijk om een nieuwe host te vinden die betrouwbaar is, snel is en WordPress goed ondersteunt. Als je de tijd neemt om een goede host te vinden voor je WordPress migratie, zal je WordPress-site sneller en beter draaien dan ooit tevoren.

WordPress website verhuizen met duplicator plugin, stappenplan

Wil je je WordPress site verhuizen? Als je een bestaande WordPress-website wilt overzetten naar een nieuwe webhost, dan kan dat heel eenvoudig met behulp van het Duplicator-plugin. Dit plugin maakt een exacte kopie van je website, inclusief alle database-inhoud en WordPress bestanden. Wat je als eerste moet doen is Duplicator als plugin te downloaden en te installeren op de oude server.

Je maakt daar een nieuwe package aan, dit is een backup van je Wordpress installatie.

Op de nieuwe server maak je vervolgens een nieuwe database aan en je uploadt de package van Duplicator naar de nieuwe server, bijvoorbeeld via FTP.

Vervolgens ga je naar het installer.php van WordPress Duplicator op je domeinnaam op de nieuwe server en volg je de aanwijzingen om je website over te zetten. Het enige wat je hoeft in te voeren is de database-inloggegevens van je nieuwe webhosting. Duplicator zorgt dan verder voor alles.

Nieuwe hosting voor je WordPress website

Als je een WordPress-site hebt, is het belangrijk om een goede webhost te kiezen. Dit is omdat je WordPress-site snel en veilig moet zijn. Er zijn veel verschillende webhosts die je kunt kiezen, dus het kan moeilijk zijn om de beste te vinden. Hier zijn een paar redenen waarom je een nieuwe webhost zou moeten kiezen voor je WordPress-site:

1. Je huidige webhost biedt geen goede prestaties

Als je site vaak langzaam laadt of regelmatig crashet, is het tijd om te overwegen om een nieuwe webhost te kiezen. Je wilt een webhost die ervoor zorgt dat je site snel laadt, zodat je bezoekers niet geïrriteerd raken en weglopen.

2. Je huidige webhost is duur

Als je huidige webhost te duur is, overweeg dan om naar een andere te verhuizen. Er zijn veel goede webhosts die niet veel kosten. Je wilt een webhost kiezen die goede prestaties en veiligheid biedt, maar niet te veel kost.

3. Je wilt een host met betere ondersteuning

Als je huidige webhost niet goed reageert op je vragen of problemen, overweeg dan om naar een andere te verhuizen. Je wilt een partij die snel antwoord geeft op je vragen en je helpt als je problemen hebt.

4. Je wilt een host met meer opties

Soms kan het handig zijn om naar een webhost te verhuizen die meer opties biedt. Bijvoorbeeld SSH toegang of betere beheermogelijkheden.

Een back-up geeft je rust. Als je weet dat je een back-up hebt, hoef je je niet druk te maken over wat er kan gebeuren als er iets fout gaat met de overzetting. Je weet dat je altijd terug kunt gaan naar hoe je website voorheen was.

Maak voor het verhuizen van een website een volledige back-up

Als je een website overzet naar een andere server, is het belangrijk om een back-up te maken van de huidige website. Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Er kan een fout in het overzetproces zijn, of de nieuwe server kan problemen hebben. Als je een back-up hebt, kun je de website altijd terugzetten naar de oude server als er iets fout gaat.
  2. Het kan handig zijn om de oude website nog even te bewaren. Als je bijvoorbeeld een nieuwe website hebt gemaakt, maar er zijn nog bepaalde dingen die je wilt verbeteren, kun je altijd even snel naar de oude website kijken om te zien hoe die was opgebouwd.
  3. Een back-up geeft je rust. Als je weet dat je een back-up hebt, hoef je je niet druk te maken over wat er kan gebeuren als er iets fout gaat met de overzetting. Je weet dat je altijd terug kunt gaan naar hoe je website voorheen was.

Zorg er voor dat je de backup op je lokale computer bewaart.

Maak gebruik van een verhuisservice

Een website verhuizen is een manier om een website van een oude host naar een nieuwe host te verhuizen. Het kan echter lastig zijn om dit zelf te doen, vooral als je weinig technische kennis hebt. Daarom is het gebruik van een verhuisservice de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je website soepel verhuist naar een nieuwe host.

Een verhuisservice zal ervoor zorgen dat alle bestanden en database-tabellen worden overgezet naar de nieuwe host. Dit kan een tijdrovend proces zijn, vooral als je website groot is.

Op Site.nl kunnen we de complete verhuizing voor jou regelen via onze verhuisservice. Deze service is gratis voor abonnees van het Zilveren en Zakelijke pakket. Gebruikers van het Basispakket worden aangemoedigd om hun pakketten te upgraden om zo de websiteoverdracht gratis te kunnen genieten. Laat ons via ons supportteam weten als je wilt dat wij je hele site migreren. We zorgen ervoor dat je een succesvolle website-migratie zult hebben.

Voer een laatste controle uit

Als je website naar een nieuwe server overgezet is, is het belangrijk om een laatste controle uit te voeren. Dit helpt om eventuele problemen op te sporen die tijdens het overzetten zijn ontstaan. Het is ook een goede gelegenheid om ervoor te zorgen dat alle bestanden en database-tabellen naar de nieuwe server zijn overgezet.

Je kunt nu door de bestanden op de server bladeren en controleren of alles naar de nieuwe server is overgezet. Als er bestanden ontbreken of als er fouten in de bestanden zijn, kun je deze herstellen of opnieuw uploaden vanuit de oude server.

Als je een database gebruikt, moet je ervoor zorgen dat alle database-tabellen zijn overgezet. Je kunt dit controleren door een database-beheerprogramma, zoals phpMyAdmin, te gebruiken. Als je tabellen ziet die niet zijn overgezet, kun je deze opnieuw exporteren vanuit de oude server.

Tot slot, controleer of de website nog steeds bereikbaar is. Als je geen verbinding kunt maken, is er iets fout gegaan. Controleer daarna of alle pagina's nog steeds correct werken. Ga naar elke pagina op de website en controleer of de inhoud nog steeds correct wordt weergegeven. Controleer ook of het inloggen op beveiligde delen van de website nog goed werkt en of contactformulieren nog juist functioneren. Nadat je je website naar een andere host hebt verhuisd, verandert het IP-adres van je website, maar dat is normaal.

Begin vandaag nog bij Site.nl!

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen als je hebt gezocht naar informatie over "website verhuizen naar andere host" of "WordPress verhuizen". Als je nu je begrijpt hoe je je website kunt verhuizen, zowel handmatig als met een eenvoudiger proces, en ook hoe je een MySQL database kunt verhuizen, is het tijd om de sprong te wagen! En hoe kun je dat beter doen dan door je domeinnaam te registreren bij Site.nl? We bieden alles wat je nodig hebt op één plek - van webhosting pakket en e-mail accounts tot SSL certificaten en meer. Bij ons is alles inbegrepen bij je domeinnaam en alles in één pakket! Dus waarom wachten? Begin vandaag nog!

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd