De alles-in-één domeinnaam en webhosting oplossing
globe
Terug naar Helpdesk
DirectAdmin: Een handleiding voor het verbinden met FTP

In deze handleiding laten we je zien hoe je via FTP verbinding maakt met je DirectAdmin webhosting account. We bespreken DirectAdmin webhosting en hoe je de FTP-gegevens achterhaalt, hoe je een FTP-client installeert en verbinding maakt met de Site.nl-server, en hoe je bestanden kunt overzetten tussen je computer en de server. We behandelen ook veelvoorkomende fouten en problemen en geven een lijst van aanbevolen FTP-clients om te gebruiken.

Om deze handleiding te volgen, dien je al een domeinnaam te hebben aangeschaft en een DirectAdmin webhostingpakket bij Site.nl. Webhosting is inbegrepen bij elke domeinnaam die je aanschaft bij Site.nl.

Verbinding maken via FTP met je domeinnaam

Wanneer je Site.nl als webhosting provider gebruikt en je wilt verbinding maken met FTP, gebruik je simpelweg je DirectAdmin gebruikersnaam en -wachtwoord. Deze gegevens vind je op de webhostingpagina van je domeinnaam in je dashboard op Site.nl.

Om verbinding te maken met je website via FTP, heb je een FTP-client nodig. Dit is een softwareprogramma waarmee je bestanden van en naar je website kunt uploaden en downloaden. Er zijn verschillende FTP-clients beschikbaar, maar we richten ons hier op de meest gebruikte, namelijk FileZilla, WinSCP en Cyberduck.

Downloaden en installeren van een FTP-client

Je kunt een FTP-client gratis downloaden van de website van de aanbieder. Download en installeer het programma op je computer. De installatieprocedure is eenvoudig en vereist geen speciale kennis om het te voltooien.

Verbinding maken met de FTP-server

Na het installeren van de FTP-client, open je het programma en voer je de FTP-gegevens in. De volgende gegevens zijn vereist:

Hostnaam: dit is de naam van de FTP-server. Bijvoorbeeld "da005.site.eu" als je DirectAdmin controlepaneel op "https://da005.site.eu" gehost is. Let goed op de URL van je DirectAdmin controlepaneel.

Gebruikersnaam: dit is dezelfde gebruikersnaam als je DirectAdmin gebruikersnaam.

Wachtwoord: dit is hetzelfde wachtwoord als je DirectAdmin wachtwoord.

Poort: de FTP-poort is standaard 21.

Klik daarna op 'Verbinden' en wacht tot de verbinding tot stand is gebracht. Als alles correct is ingevoerd, kun je nu bestanden uploaden en downloaden van en naar je website.

Uploaden van bestanden naar je website

Om bestanden naar je website te uploaden, sleep je deze vanuit de lokale map op je computer naar de "public_html" map in de FTP-client.

Veelvoorkomende fouten en problemen

FTP gebruikersnaam of wachtwoord onjuist?

Als je de FTP-gebruikersnaam of het wachtwoord bent vergeten, kun je deze resetten op de webhostingpagina van je domeinnaam in je dashboard op Site.nl. Je FTP gebruikersnaam en wachtwoord zijn hetzelfde als je DirectAdmin gebruikersnaam en wachtwoord.

FTP-server onjuist?

Vul niet je domeinnaam in als FTP host, maar bijvoorbeeld "da005.site.eu" als je DirectAdmin controlepaneel op "https://da005.site.eu:2222" staat. Let goed op wat je DirectAdmin controlepaneel URL is.

De FTP-poort is altijd 21.

"Under construction" pagina zichtbaar?

Als je na het uploaden van je websitebestanden nog steeds de "Under construction" pagina van DirectAdmin ziet, moet je waarschijnlijk de standaard index.html van DirectAdmin verwijderen.

Nieuwe domeinnaam: is je website niet zichtbaar?

Als je je domeinnaam pas hebt geregistreerd of verhuisd, is het belangrijk om te onthouden dat het ongeveer 24 uur kan duren voordat je website zichtbaar is wanneer je jouw domeinnaam bezoekt.

We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen om verbinding te maken met je DirectAdmin webhosting account via FTP en om bestanden succesvol te uploaden en downloaden.

Klaar om jouw domein te zoeken?

Niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Vergeet niet dat je altijd kunt chatten met één van onze professionele medewerkers!

Nieuwe artikelen toegevoegd